Her kez yemek yapar ama lezzetli yapmak maharet ister
LEZZETLİ YEMEK YAPMANIN PÜF NOKTALARI:
* Yemek yapmak bir sanattır.
* Lezzetli yemek yapmak ayrı bir sanattır.
* Yaptıklarınızı sunmakta ayrı bir sanattır.
* Yemek yapmadan önce malzemelerinizi tamamlamanız gerekir.
* Öncelikle malzemelerin temiz ve hijyenik olmalıdır.
* Malzemeler düzgün soyulmalı ve doğranmalıdır.
* Tuz ve baharat çeşitleri yanınızda olmalıdır.
* Koyacağınız yağa karar vermelisiniz.
* Her yemeğe değişik yağ yakışır.
* Tuzlu suda bekletilecek malzemeleri önceden ayarlayın.
* Suda bekletilen malzemelerin sularının iyice süzülmesi gerekir.
* Kağıt havlu ile sularını alabilirsiniz.
* Akşamdan su bekletilecek, malzemeleri akşamdan su da bekletin.
* Pişirmeden önce bir taşım kaynatılacak malzemeleri kaynatın.
* Yemekler pişmesine göre çeşitlenir.
* Çiğden yapılan yemekler, kavurarak yapılan yemekler,kızartılarak yapılan yemekler gibidir.
* Yemeklerde kullanılacak soğanı bıçak ile incecik doğrayın.
* Sulu yemeklere soğanı bıçak ile doğrayın.
* Rende yapılan soğanlar her yemek için geçerli değildir.
* Makinede kıyılmış soğanların acısı çıkar, yemeğin lezzetini bozar.
* Yağın içinde soğanı iyice kavurun.
* İyi kavrulan soğanlı yemekler daha lezzetli olur.
* Bazı yemeklerin bütün malzemeyi çiğden pişirilir.
* Bu tür yemeklerde tuzu önce koymalısınız.
* Önce koyulan tuz yemeğin salacağı suyu gösterir.
* Yemeğe suyu ona göre ilave ederseniz.
* Yemeklerin çoğuna sıcak su ilave edilmelidir.
* Yemeğe su koyarken malzemeleri iki parmak geçmelidir.
* Su az gelirse mutlaka sıcak su ve az az ilave edilmelidir.
* Yemeğe tuzu yemek pişmesine yakın koyun.
* Tuz ve baharatları az koyun sonradan ilave edebilirsiniz.
* Tuzu fazla kaçmış yemeklere 1 tane soyulmuş patates koyun tuzunu alır.
* Et su tabletleri ekleyecekseniz tuzu az koyun.
* Etli yemeklere koyacağınız etleri yemeğin cinsine göre önceden pişirin.
* Kaynattığınız etlerin köpüklerini kaşıkla alarak atın.
* Yemeklere koyacağınız kaşarı en son ilave edin.
* Krema veya süt koyacağınız yemeğe bu malzemeleri en son koyun ve bir iki taşım kaynatın.
* Koyacağınız terbiyeleri yemeğin ısına yakın bir ısıya getirerek ilave edin.
* Yoğurt koyacağınız yemeklerde yoğurdu iyice çırpın.
* Yoğurdu yemeğe ekledikten sonra bir taşım kaynatın,
* Daha fazla kaynatırsanız yemeğinizin suyu kesik kesik olur.
* Ocağınızı, fırınınızı,ızgaranızı iyi tanımalısınız.
* Yemekler ocakta kaynayana kadar harlı ateş daha sonra kısık ateşte pişmelidir.
* Fırın yemeklerinde fırın önceden ısıtılmalıdır.
* Izgara ve tavalarda önceden çok iyi ısıtılmalıdır.
* Yemeğin ağzı çok sık açılmamalıdır.
* Yemek fazla karıştırılmamalıdır.
* Tencere cinsine göre kaşık kullanılmalıdır.
* Bütün yemekler için ben tahta kaşık öneririm.
* Baklagilleri bir taşım haşlayarak suyunu dökerek pişirebilirsiniz.
* Ben geceden ıslıyorum ayrıca haşlamıyorum.
* Baklagilleri ılık tuzlu suda ıslatmayı ihmal etmeyin.
* Kızartılarak yapılan yemeklerde kızartılan malzemeleri kağıt havluda bekletirseniz yağını azaltırsınız.
* Kızartılarak yapılan yemeklere bence ilave yağ koymayın.
* Yemek pişerken temiz bir kaşıkla tadına bakmayı unutmayın.
* Ben parmağımı batırarak tadına bakarım.
*Bol sulu yemekler lezzetli olmaz.
* Yemeğin suyu kararında olmalıdır.
* Yemeğin başından çok uzaklaşmayın.
* Yemek kontrol edilmelidir.
* Yemekler biraz dinlenmeden servis yapılmamalıdır.
ALLAH VERİNCE KİMİN KIZI, KİMİN OĞLU DEMEZ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com