ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Baklagillerin Pişirilmesinin Püfleri

Baklagillerin pişirilmesi hem kolay hem de zordur.

Baklagillerin pişirilmesi hem kolay hem de zordur.

Yapılışı

Baklagiller grubuna giren kuru sebzeler:

* Kuru fasulye çeşitleri
* Nohut
* Börülce
* Barbunya
* Mercimek
* Kuru bakla

Baklagilleri Pişirmeye Hazırlama Teknikleri:

* Pişirmesi yaş sebzelerden daha kolaydır.
* Baklagiller çok iyi ayıklanmalı ve yıkanmalıdır.
* Pişirirken tanelerin daha kolay ve güzel pişmesi için mutlaka akşamdan ılık su içinde bekletmek gerekir.
* Pişme esnasında ıslatılan suyu yemeğe katabilirsiniz.
* Islama suyu gazve şişkinlik yapar diye bilinse de besin değeri yüksektir.
* Baklagillerin gaz yapan yeri dış kabuklarıdır.
* Islatılmış baklagilleri isteyen pişirmeden biraz haşlayabilir.
* Baklagilleri haşlarsanız bu suyu yemeğe ilave edin.
* Ben ıslatılmış baklagilleri ( Barbunya hariç) hemen yemek için kullanıyorum.
* Barbunyanın kara suyu haşlayarak çıkartıyorum.
* Yemeğe pişme sırasında su eklemek gerekirse mutlaka sıcak su ilave edin.
* Soğuk su tanelerin sertleşmesine neden olur.
* Baklagillere tuzu yemeğin ocaktan alınmasına yakın konmalıdır.
* Baklagillere tuz en son konulmalıdır.
* Çabuk pişsin diye karbonat veya soda koymamalıdır.
* Besin değerine katkı maddeleri zarar verir.
* Islatıp süzdüğünüz baklagilleri difrizde saklayıp pişirme sırasında kullanabilirsiniz.
* Çabuk pişmesi ve zamandan kazanmak için düdüklüde pişirilmelidir.
* Düdüklüde pişirdiğiniz yemeklerin besin değeri kaybolmaz.
* Normal ocakta pişireceksiniz kısık ateşte pişirmelisiniz.
* Fırında yapılan baklagillerde çok lezzetli olur.
* Güveçte yapılan baklagilleri kısık ateşte pişirilmelidir.
* Kuru baklagilleri bol suyla pişirmek gerekir.
* Kuru baklagil yemekleri durdukça suyunu çeker
* Tuzunu fazla kaçırmayın yemek durdukça tuzlanır.
* Baklagil yemeklerine bol soğan koymalıdır.
* Soğan yemeklere lezzet katar.
* Soğan çok ince kıyılmalıdır.
* Baklagilleri etli veya zeytinyağlı yapabilirsiniz.
* İstediğiniz şekilde salatalarını yapabilirsiniz.

İTİ ÖLDÜRME, KAPINA KOY.

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com