Bulgur pilavı yapmak maharet ister
Bulgur Pilavı Yapmanın Püf Noktaları:
* Öncelikle kullanacağınız bulgurun iri taneli ve sarı olması gerekir.
* Bulgurun ayıklanmasını ihmal etmeyin
* Bulguru yıkamak veya yıkamamak çok önemlidir.
* Bulgurunuza güveniyorsanız yıkamayın derim.
* Ben yıkamadan yapıyorum.
* Güvenmiyorsunuz yıkayın ama iyice süzdürün
* Bulgur pirinç pilavından daha çok çeker
* Pilava için bol yağ koyarsanız daha lezzetli olur.
* Yağ tercihi size kalmıştır.
* Ben tereyağ tercih ederim.
* Bazı pilavlarda sıvı yağ tercih edilmelidir ( mercimekli bulgur pilavı gibi )
* Bulgur pilavını sade yapmak isterseniz yağın içinde biraz kavurun
* İçine başka malzemeler koyacaksanız önce malzemeleri kavurun
* Sonra bulguru ilave edin ve yine kavurun
* Yıkanmamış bulgura normal çeşme suyu koyabilirsiniz.
* Suyunu koyunca tuzunu ilave edin.
* Tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Bulgur pilavında su miktarı mutlaka bulgurun üzerini koyacağınız su 3 parmak parmak geçmelidir.
* İsteyen çeşitli et suları veya tablet koyabilir.
* Sebzeli veya başka malzemelerle yapacağınız pilava su koyarken içine koyulan malzemenin su çekme oranına dikkat edilmelidir.
* Örneğin domatesli pilav için biraz daha az su konulmalıdır.
* İsteyen 1 ölçek bulgura 1,5 ölçek su koyabilirsiniz.
* Bulgur pilavı önce harlı ateşte kaynatılmalıdır.
* Tam suyunu çekerken altı kısılmalıdır.
* Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilmelidir.
* Pilavın üzeri göz göz olmalıdır.
* Pişen pilavın altını kapatın
* Tencere ile kapak arasına kağıt havlu, temiz bir bez, yağlı kağıt veya gazete kağıdı koyun 10-15 dk. kapağı kapalı olarak dinlendirin.
* Kapağı açınca 1-2 dk. bekleyin dipten karıştırın
* Sıcak sıcak servis yapın.
* Bazı pilav yapımlarında kızdırılan yağa su konur
* Kaynayınca içine bulgur atılır ve aynı yöntemlerle pişirilir.
* Bulgur pilavına su koyup karıştırdıktan sonra bir daha kaşık sokulmamalıdır.
* Pilav kaşığı olarak tahta kaşık tercih ederseniz daha iyi olur.
* Tencere olarak döküm, teflon veya çelik tencereler tercih edin.
* Pilav pişirmek biraz dikkat ister.
* Pilavın başını beklemenizi tavsiye ederim.
* Pilav yapmanın ana maddeleri bunlardır.
SEÇMESİNİ BİLMEYEN, ŞİKAYET EDEMEZ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com