ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Güveçte Karides

Tadına doyamazsınız

Tadına doyamazsınız

Malzemeler

* 1/2 kg donmuş veya taze karides
* 1,5 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz, karabiber, pul biber, kekik

Yapılışı

Karidesleri geniş bir tencerede 10 dk. haşlayın güveç kabınızı ocağın üzerine koyun tereyağını eritin karidesleri içine atın 5 dk. kavurun baharatları ilave edin güveci ısıtılmış 180 derecedeki fırında istediğiniz pişme süresine göre fırınlayın, sıcak sıcak servis yapın,.
Afiyet Şeker Olsun...

NOT:
* Donmuş hazır aldığınız karidesleri haşlamadan da hemen kavurabilirsiniz.
* Donmuş malzemelerinizin üzerini okuyarak hareket edebilirsiniz.
* Benimkiler donmuştu..
* Karidesleriniz taze ise ayıklamanız gerekir.
* Karideslerin sırtlarını boydan boya bıçakla çizin,içindeki siyah bağırsakları çıkarın yıkayın ve iyice kurutun sonra pişirin.
* Karides bol tereyağlı olursa daha lezzetli olur.
* Baharat çeşitleri size kalmıştır.
* İçine isteyen sebzeleri kavurarak içine ilave edebilir.
* İsteyen üzerine rende kaşar koyabilir.
* Defne yaprağı koyabilirsiniz.
* Pişirme süresi size kalmıştır.
* Az pişmiş seven az pişirsin, çok pişmiş seven çok pişirsin..

HER BİLDİĞİNİ SÖYLEME, HER SÖYLEDİĞİNİ BİL.

SON BAKILAN TARİFLER

Güveçte Karides

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com