Çok kolay,bereketli ve lezzetli
* 3 yumurta (1 yumurtanın akını dışı için ayırın)
* 1 paket(250 gr) margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
* 1,5 su bardağı pudra şekeri
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 1 limonun kabuğunun rendesi
* 3- 3,5 su bardağı un
* 3 yumurta (1 yumurtanın akını dışı için ayırın) * 1 paket(250 gr) margarin (oda sıcaklığında yumuşamış) * 1,5 su bardağı pudra şekeri * 1 paket vanilya * 1 paket kabartma tozu * 1 limonun kabuğunun rendesi * 3- 3,5 su bardağı un
Yumurtanın akının birini ayırıp margarin ile iyice karıştırın. Un, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek, limon rendesini de ekleyerek yavaş yavaş yoğurun. Oklava ile açarak elinizle veya kalıplarla şekil verip üzerlerine yumurta akı sürüp, 170-180 derecede ısıtılmış fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir. Çıkan kurabiyeleri pudra şekerli yapmak isterseniz vanilya ve pudra şekerini sıcakken hemen üstüne eleyin. İsterseniz fındık veya şeker süsleri ile süsleyin.
Afiyet Şeker Olsun.....
NOT:
* Sable bisküvi pişerken mutlaka beyaz pişirmelidir.
* Hamuru yoğururken çok nazik olun yoksa hamur bozuluyor.
* Hamura toz olan herşeyi mutlaka eleyin.
* Hamuru tezgah üzerinde açarken, tezgahı yada elinizi biraz unlayın.
* Kalıp kullanırsanız kalıpları una batırıp çıkarın, açılmış hamur üzerine bastırarak kalıp çıkarın.
* Hamuru oklava ile 2 cm inceliğinde açın.
* Bisküvileri fındıklı yapacaksanız önce yumurta akına sonra fındığa batırın.
* Bisküviler fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri eleyin.
* Üzerine şekil yapacaksanız soğumasını bekleyin.
* Bisküvü oklava ile ince açılarak yapılır. Kurabiye elle veya oklava ile açılsa bile kalın açılır.
* Bisküvi incedir, kurabiye daha kalın ve toktur ancak ikisini de her çeşit yapabiliriz.
* Kurabiye ve bisküvi ayrı katagoridedir.
* Pudra şekeri ele daha az yapışıyor,normal şekerde kullanabilirsiniz.
KIRKINDAN SONRA AZANI TENEŞİR PAKLAR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com