Yumurta beyazlarını atmayın
* 4 tane büyükçe yumurtanın beyazı
* 4 çay bardağı toz veya pudra şekeri
* 2-3 damla limon suyu
* Bir fiske tuz veya bir çay kaşığının ucu kadar tuz
Bütün malzemeyi karıştırma kabına koyun, mikser ile iyice kar beyazı olacak şekilde iyice çırpın, çırpılan karışım koyulaştığı zaman sıkma torbası veya krema sıkıcıyla kağıt yayılmış tepsiye şekillendirerek sıkın. 80-100 derecede ısıtılmış fırında, bezeler sertleşinceye kadar pişirin. Soğuduğu zaman servis edebilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Yumurtalar mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır.
* Yumurta aklarını ocak üzerinde biraz ısıtırsanız, daha kolay çırpılır ve sertleşir.
* Yumurta aklarını sarılarından çok iyi ayırmalıdır. Beyazlara kesinlikle sarısı karışmamalıdır.
* Yumurta aklarının iyice beyazlaşması için mutlaka bir fiske tuz konulmalıdır.
* Yumurta akları çırpdıkça beyazlaşır ve katılaşır.
* Kıvam için çırpılan malzemenin mikserden veya karıştırma kabından düşmemesi gerekir.
* Yumurta aklarına limon suyu eklemek yumurta kokusunu alır.
* Beze yaparken bazı tariflerde 1 çay kaşığı nişaşta eklenebiliyor.
* Şeker ölçüsünü ağız tadınıza göre artırabilirsiniz.
* Beze ölçüsünü yapacağınız miktara göre azaltabilir, çoğaltabiliriniz.
* Bu miktarlardan yetecek kadar çıkıyor.
* Ben bezeleri krema sıkacağından şekilli olarak sıktım. Kaşık kaşık konularak veya krema torbasındanda sıkılabilir.
* İçine kakao veya renkli şeker boyası ilave ederseniz değişik bezeler elde edebilirsiniz.
* Pişen bezelerin üzerine kakao serpebilirsiniz.
* Bezelerin üzerini dekoratif şekerlerle süsleyebilirsiniz.
* Ben sade beze tercih ediyorum.
* Marifet beze yapmak değil pişirmektir.
* Bezeler düşük ısıda uzun süre pişirilmelidir.
* Beze pişirirsen düşük ısıda 1,5 - 2 saat pişirilebilir.
* Bezeler sararmadan beyaz pişirmek gereklidir.
* Yüksek ısıda pişirirseniz sararır.
* Pişen bezeler kıtır kıtır olmalıdır.
KEL ÖLDÜ SIRMA SAÇLI OLDU, KÖR ÖLDÜ BADEM GÖZLÜ OLDU
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com