Tarçının nefis tadı ile süper
*1/2 paket margarin(125 gr) veya tereyağ
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1 yumurta
* 6 yemek kaşığı toz şeker
* 2 su bardağı buğday nişaştası
* 2,5 u bardağı beyaz un
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 yemek kaşığı tarçın * 4 yemek kaşığı pudra şekeri
Bütün malzemeyi karıştırın, kulak memesi yumuşaklığında yoğurun, hamuru 30 dk. dinlendirin. Hamurdan aldığınız parçaları silindir şekli vererek verev verev kesin, 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri az kızarsın . Soğuduktan sonra tarçınlı pudra şekeri karışımına batırıp servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.
NOT:
* Kurabiye hamurunun iyice yoğrulması gerekir.
* Kurabiyenin kızartılmasına dikkat etmek gerekir çok pişirirseniz tadı hoş olmaz
* Kurabiyeler soğumadan tarçınlı pudra şekerine bulamayınız.
* Silindir şeklini verirken elinizi az yağlayabiliriniz.
* Siz kurabiyelere istediğiniz şekli verebiliriniz.
* Hazırlama kolay çok lezzetli bir kurabiyedir.
* Tere yağ ile çok lezzetli oluyor.
* Tarçın kurabiyelere çok lezzet veren bir baharattır.
* İstereniz içine kırık badem,fındık,fıstık ekleyebilirsiniz.
* Ben sade tarçınlısını seviyorum.
* Bu ölçüden çok sayıda çıkıyor, iterseniz hamurun yarısını difrizde saklayabilirsiniz.
* Kapalı cam kaplarda tazeliğini kaybetmeden uzun süre saklanabiliyor.
* Tarçın kurabiyelere çok lezzet veren bir baharattır.
* İsterseniz içine kırık badem,fındık,fıstık ekleyebilirsiniz.
* Ben sade tarçınlısını seviyorum.
* Bu ölçüden çok sayıda çıkıyor, iterseniz hamurun yarısını difrizde saklayabiliriniz.
* Kapalı cam kaplarda tazeliğini kaybetmeden uzun süre saklanabiliyor.
* Hazır satılan tarçınlı dekor pudra şekerleri ile aynı lezzeti tam olarak yakalayamadım.
* Kahvelerin yanında çok güzel bir alternatif olacağını düşünüyorum.
VER YARİNİ ELLERE, VUR POPONU YERLERE
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com