Hem kurabiye, hem tatlı
* 125 gr tereyağ
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 yumurta
* 3 kahve fincanı kadar pudra şekeri
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* Aldığı kadar un
* Kurabiye sayısı kadar yarım ceviz Şerbeti: * 1,5 su bardağı su * 1,5 su bardağı toz şeker * 1-2 damla limon suyu
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını kurabiye malzemeleri ile karıştırarak yumuşak(kulak memesi) bir hamur haline gelecek şekilde iyice yoğurun. Kurabiye hamurunu streç filme sararak buzdolabında 1 saat bekletin.Dinlenen kurabiye hamurunu 0,5 mm. kalınlığında tezgahınızın üzerinde açın, bir büyük yuvarlak kalıpla hamuru kesin, üzeri için aynı ölçüde ortası delik bir kalıpla hamurdan yine kesin, ortası delik olmayan hamur parçasının üzerine ortası delik olanı güzelce yerleştirin ve elinizle hafifçe yapıştırın, boş kısmına yarım ceviz parçasını yerleştirin.200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan kurabiyelerin soğumasını bekledikten sonra, kaynatılmış şerbete atıp istediğiniz bir borcama çıkarın,üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Kurabiyeleri yaparken yuvarlakları çay bardağı kesebilirsiniz, sonra eşit sayıda diğer yuvarlaklar için şişe kapağı ile ortasını açabilirsiniz.
* Kurabiyelerinizi istereniz şerbetsizde tüketebilirsiniz.
* İsterseniz ceviz koymadan pişirip içlerine reçel veya marmalet koyabilirsiniz.
* İsterseniz aynı hamurla çeşitli şekillerde kurabiye yapabilirsiniz.
* Ceviz yerine başka çerezlerde konulabilir.
* İsterseniz içine ve dışınada hindistan cevizi konulabilir.
* Tarçında ilave edebilirsiniz.
* İsterseniz elmalı kurabiye gibi yapabilirsiniz.
* Kurabiye hamurunuzu kolay ve pürüzsüz olmasını isterseniz tezgah üzerine bir naylon serin hamuru üzerine koyun, üzerine tekrar naylon veya streç yayın ikisi arasında merdane ile açabilirsiniz.
* Tepsinize yağlı kağıt sererseniz daha kolay kurabiyeleri çıkarabilirsiniz.
* Kurabiyenizi istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.
* Üstü yumuşak içi çıtır bir kurabiye yapmak için şerbette 4 dakika gibi tutun.
* İçininde yumuşak olmasını isterseniz şerbette 5-6 dk. tutun.
* Kurabiye hamurunu difrizde saklıyabilirsiniz.
* Pişmiş kurabiyelerinizi şerbetlemeden difrizde saklayabilirsiniz.
* Difrizden çıkardığınız kurabiye hamurunu çözülmesini bekleyip şekil vererebilirsiniz.
* Pişmiş halde sakladığınız kurabiyelerin 1-2 dakika çözüldükten sonra şerbete atabilirsiniz.
DOST YÜZÜNDEN, DÜŞMAN GÖZÜNDEN, DELİ SÖZÜNDEN BELLİ OLUR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com