Tabanını patatesten yaptık
Patates Hamurunun Malzemeleri:
* 4 tane haşlanmış ve püre haline gelmiş patates
* 1 küçük kase kaşar
* 1 çorba kaşığı tereyağ
* 1 çay bardağı süt
* Tuz, karabiber
* 10 dilim ince kesilmiş sucuk * 4-5 tane ince dilimlenmiş küçük sosis * 4-5 dilin ince doğranmış salam * 2 tane küçük küçük doğranmış domates * 2 tane ince kıyılmış yeşil biber * 3-4 tane ince kıyılmış mantar * 2-3 tane doğranmış siyah zeytin * 2 tane doğranmış yeşil zeytin * 1 tutum kekik * Tuz * 1 yemek kaşığı zeytinyağı * 2-3 yemek kaşığı ketçap * 1 büyük kase rende kaşar
* Haşlanan patatesleri püre haline getirin
* Patateslere tereyağ, süt, tuz, karabiberi ve kaşarı ilave edin
* Kaşıkla iyice karıştırın
* Yağlanmış bir tepsiye elinizle patatesi yayın
* Yayılan patatesin üzerine bir yemek kaşığı ketçap sürün
* Ketçabın üzerine 1 yemek kaşığı kaşar rendesi serpin
* Pizzaya koyulacak bütün malzemeyi patatesin üzerine serpiştirin
* İsteğe bağlı olarak kekikte koyun.
* Kalan ketçabı zeytinyağ ile karıştırın ve malzemelerin üzerine dökün
* En üste bolca kaşar rendesi serpin
*180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızartın
* Biraz soğuyunca dilim dilim keserek servis yapın
* Afiyet Olsun..
NOT:
* Patates pizzası çok lezzetli ve kolaydır.
* İçine koyacağınız yağ, tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Porsiyonluk pizzada yapabilirsiniz.
* Tepsiyi yağlayın pizza rahat çıkar.
* Pizza için istediğiniz malzeme seçebilirsiniz
* Ketçap yerine domates salçası ile sos yapabilirsiniz.
* Pizzanın malzemesi bol olursa daha lezzetli olur.
* İsteyen önce kaşar koymadan pişirip son 5 dk. kaşar koyabilir.
* Malzemeleri artırabilirsiniz veya azaltabilirsiniz.
* Patatesin çok iyi karıştırarak tepsiye yayılmalıdır.
* Hatta yoğurun.
* Yoğururken elinizi suya batırın.
CÖMERT DERLER MALDAN EDER, YİĞİT DERLER CANDAN EDERLER.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com