ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Nar gibi Kızarmış Tavuk

Püf Noktaları

Püf Noktaları

Yapılışı

NAR GİBİ KIZARMIŞ TAVUK
Et çeşitleri mutfağımızda geniş yer tutar. Hem sağlıklı hemde güzel olması için bazı pratik bilgiler iletmek istiyorum....

- Tavuğunuzun nar gibi kızarması için, üzerine limon suyu ve tuz serpin. Ayrıca üzerine süreceğiniz yağa azıcık şeker ilave ederseniz de nar gbi kızarır.

- Fırında kızartacacağınız pilicin altın renginde ve kıtır kıtır olmasını isterseniz, pilici haşladıktan sonra her yanına un sürüp
fırına öyle verin.

- Tavuk etinin daha yumuşak, güzel kokulu ve lezzetli olması için önce yarım limon kabuğu ile iyice ovun. Sonra üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu koyun.

- Tavuk eti pişirirken içine mutlaka 1-2 defne yaprağı ve tane karabiber atın. Kekikte konabilir.
Tavsiye edilir.

PAYLAŞACAK DOSTLARINIZ YOKSA ,İYİ ŞEYLERE SAHİP OLMANIN BİR ZEVKİ DE YOKTUR.

SON BAKILAN TARİFLER

Nar gibi Kızarmış Tavuk

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com