Püf Noktaları
NAR GİBİ KIZARMIŞ TAVUK
Et çeşitleri mutfağımızda geniş yer tutar. Hem sağlıklı hemde güzel olması için bazı pratik bilgiler iletmek istiyorum....
- Tavuğunuzun nar gibi kızarması için, üzerine limon suyu ve tuz serpin. Ayrıca üzerine süreceğiniz yağa azıcık şeker ilave ederseniz de nar gbi kızarır.
- Fırında kızartacacağınız pilicin altın renginde ve kıtır kıtır olmasını isterseniz, pilici haşladıktan sonra her yanına un sürüp
fırına öyle verin.
- Tavuk etinin daha yumuşak, güzel kokulu ve lezzetli olması için önce yarım limon kabuğu ile iyice ovun. Sonra üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu koyun.
- Tavuk eti pişirirken içine mutlaka 1-2 defne yaprağı ve tane karabiber atın. Kekikte konabilir.
Tavsiye edilir.
PAYLAŞACAK DOSTLARINIZ YOKSA ,İYİ ŞEYLERE SAHİP OLMANIN BİR ZEVKİ DE YOKTUR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com