Sütlaç fırında tekrar pişerse daha lezzetli olur.
1 kg süt
* 1/2 su bardağı pirinç (iyice yıkanmış olsun)
* 1,5 su bardağı toz şeker (arzuya göre miktari azaltabilir yada coğaltabilirsiniz)
* 1/2 çorba kaşığı pirinç unu veya nişaşta (katı severseniz 1 çorba kaşığıda olabilir.)
* 1 paket vanilya
* 1 yumurta sarısı üzeri için
* Azıcık tuz (bir fiske)
Ben pirincin vitamini ve nişaştası gitmesin diye pek haşlamam, arzuya göre biraz haşlanabilir. Sütü ocağa koyunca hemen pirinçleri koyun. İyice pişene kadar kaynatin. Pirinçler pişince şekeri ve azıcık tuzu ilave edin. Sütün üstü kaymaklanana kadar pişirin. Süt ve pirinç istenilen kıvama gelince baktınız sulu o zaman pirinç ununu ayrı bir kasede ezip üzerine biraz sütlaç karışımından koyup hemen sütlaca ilave edip devamlı karıştırıp. Vanilyasını koyup ocağın altını kapatın. Kaselere boşaltın sanırım 6 kase olur. Biraz soğumasını bekleyin. Diger tarafta tencerenin içinde 1 yemek kaşığısütlaç bırakın ki yumurtanın sarısını buna ilave edip, kaselerin üzerine 1 tatlı kaşığı dökün. Sütlaçlar biraz soğuyup yumurtayı ilave ettikten sonra fırın tepsisine dizin. Tepsinin içine bol miktarda su koyun (fırınin içinde tepsinin kenarından koyun, önce koyarsanız tepsiyi fırına koymaya zorlanırsınız) Fırınınızı 170 derecede ayarlayın üzeri yanmaya yakın olacak kıvama kadar pişirin. Çok tutarsanız sütlacınız lapa olur. Ayrıca pirinç unu veya nişaştayı iyi ayarlayamazsanız da lapa olur. Soğuduktan sonra servis yapılır.
Afiyet şeker olsun.....
Fırın sütlacın püfü: İçine bir fiske tuz ve yumurtayı üzerine koyarken sütlaç ile karıştırarak konulmalı, sütlaç biraz soğumadan üzerine yumurtayı koymayın, kıvamına göre nişasta veya piriç unu ekleyin, asıl sütlaca bu unlar eklenmez. Pirincin nişaştası ile yapılır. Fırın sütlaçı Karadenizde Hamsiköyde yemistim ve sütünden olsa gerek tadi mukemmeldi. Inşallah sizde o tadı yakalarsınız.
NOT : Fırın sütlaç çok lezzetli olur. Yemesi çok güzeldir ve ayni zamanda da besleyicidir. Sütlaç yaparken ocak başından hiç ayrılmamalıdır. Zaten bütün yemekler ocak başından ayrılmadan pişirmelidir.
BU YAŞTAN SONRA AT OLUP KUYRUK MU? SALLAYACAĞIM.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com