Kışın çok tüketilmelidir.
* 1 orta boy brokoli
* 1 tane havuç
* 1 tane patates
* 7-8 diş sarımsak
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı * 1 limonun suyu * 3-4 diş dövülmüş sarımsak * 3-5 damla nar ekşisi * Tuz ve pul bibe
Malzemeler bol suda yıkandıktan sonra havuç, patates ve sarımsak soyulur, sarımsaklar diş diş ayıklanır. Patates ve havuç istediğiniz şekilde doğranır. Brokoli küçük dallara ayrıldıktan sonra haşlama yapılacak tencerenin içine (buhar haşlama süzgeci) koyup 20-25 dk.
pişene kadar buharda haşlatın. Haşlama bitince biraz soğumasını bekleyip, sos malzemelerini iyice çırparak salatanın üzerine döküp servis yapınız. Aynı işlemi karnabahar içinde yapabilirsiniz.
Afiyet şeker olsun.....
BEN YANARIM YAVRUMA , YAVRUM YANAR YAVRUSUNA.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com