ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Fırında Çinekop Balığı

Çinekop çok lezzetli bir balıktır.

Çinekop çok lezzetli bir balıktır.

Malzemeler

* 1 kg çinokop balığı
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 büyük soğan (yarım ay şeklinde doğranmış)
* 6-7 diş sarımsak
* Yarım demet maydanoz
* 1 tane kırmıze biber (iri doğranmış)
* 1 tane yeşil biber
* Tuz, pul biber
* Birkaç defne yaprağı
* 4-5 tane tane karabiber
* 2-3 dilim limon
* Bir kaç damla nar ekşisi

Yapılışı

Balıklar ayıklanıp, yıkanıp süzdürüldükten sonra, içine bütün malzemeler konup bir kaç saat bekletilir. Fırın tepsisi yağlanıp balıklar üzerine yerleştirilir. 170 derecede 40-45 dk. sizin kontrolünüzde pişirilir. Bütün suyunu tamamen çekmesi lazım, kızarma derecesine kadar fırınlanır. Servis yaparken maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet şeker olsun....

NOT:
*Fırında yapılan yemeklerde, fırının ısısı ve fırını tanımak çok önemlidir.

*Balıklar mevsiminde tüketilirse daha lezzetli olur.

ŞAHTI ŞAHBAZ OLDU..

SON BAKILAN TARİFLER

Fırında Çinekop Balığı

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com