Çinekop çok lezzetli bir balıktır.
* 1 kg çinokop balığı
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 büyük soğan (yarım ay şeklinde doğranmış)
* 6-7 diş sarımsak
* Yarım demet maydanoz
* 1 tane kırmıze biber (iri doğranmış)
* 1 tane yeşil biber
* Tuz, pul biber
* Birkaç defne yaprağı
* 4-5 tane tane karabiber
* 2-3 dilim limon
* Bir kaç damla nar ekşisi
Balıklar ayıklanıp, yıkanıp süzdürüldükten sonra, içine bütün malzemeler konup bir kaç saat bekletilir. Fırın tepsisi yağlanıp balıklar üzerine yerleştirilir. 170 derecede 40-45 dk. sizin kontrolünüzde pişirilir. Bütün suyunu tamamen çekmesi lazım, kızarma derecesine kadar fırınlanır. Servis yaparken maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet şeker olsun....
NOT:
*Fırında yapılan yemeklerde, fırının ısısı ve fırını tanımak çok önemlidir.
*Balıklar mevsiminde tüketilirse daha lezzetli olur.
ŞAHTI ŞAHBAZ OLDU..
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com