ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Fırında mantı makarnası

Salyangoz makarna ile mantıyı fırında yaptım.

Salyangoz makarna ile mantıyı fırında yaptım.

Malzemeler

* 1 paket mantı makarna Salyangoz makarna)
* Haşlamak için bol su
* Bol tuz
* Büyükçe bir tencere
* Kelepçeli bir kalıp

İçi İçin

* 200 gr az yağlı dana kıyması * 10-15 dal ince kıyılmış maydanoz * Tuz, karabiber

Üzeri İçin

Üzeri İçin: (Beşamel sos) * 3 su bardağı soğuk süt * 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin * 4-5 damla zeytinyağı veya sıvı yağ * 2 yemek kaşığı dolu un * Tuz, karabiber * İsteyen için muskat rendesi * Bir kase rendelenmiş kaşar

Yapılışı

Makarnanızı bol tuzlu içinde hamurlaşma dan yumuşak bir şekilde haşlayın ve süzün, soğutun.Diğer tarafta kıymayı çiğden mantı içi gibi kıymayı iyice karıştırın, karışan kıymayı fındık büyüklüğünde mantı makarnaların içine tek tek doldurun. ve kelepçeli bir kalıba tek tek dizin. Sos malzemesini yapmak için derin bir kapta tereyağını eritin içine unu koyun kavurun üzerine sütü koyun çırparak pişirin, tuzu ve karabiberi ilave edin, sosu (beşamel sos) makarnaların üzerine dökün, en üste kaşarları serpin 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin.Kelepçeli kalıptan çıkarın ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Ben İtalya'dan aldığım orta büyüklükte mantı makarna ile yaptım.
* Sizler normal mantı makarna ,ile yapabilirsiniz.
* Mantıları dizerek yapacaksanız.
* Biraz oyalayıcı ama çok lezzetli bir mantı oluyor.
* Üzerine beşamel sosu çok koyu olmamalıdır.
* Baharat ve tuz miktarları size kalmıştır.
* Muskat rendesi koymak zevke kalmıştır.
* İsteyen başka baharatlar koyabilir.
* Sosu kendi miktarlarına göre yapabilirsiniz.
* Yağ çeşidi ve miktarı size kalmıştır.
* Sos yaparken tereyağ içine biraz zeytinyağı eklerseniz tereyağ yanmaz.
* İsteyen margarin ve tereyağ yerine sıvı yağ veya zeytinyağı ile yapabilir.
* İsteyen sosa yumurta ekleyebilir.
* Yumurta koyacaksanız süt ,içinde iyice çırpın.
* Makarnanın bol tuzlu suda haşlanması önemlidir.
* Makarnayı ne çok ne de az haşlayın.
* İsteyen haşlama suyuna biraz sıvı yağ ekleyebilir.
* Sıvı yağ makarnanın yapışmasını önler.
* Makarnaya bol kaşar çok yakışıyor.
* Taze kaşar tavsiye edilir.
* Kıymayı iyice karıştırırsanız tuz,karabiber ve yeşillik daha lezzet kadar.
Lezzet katmak için istediğiniz baharı ekleyebilirsiniz.
* İsteyen sosu kepekli unla yapabilir.
* İsteyen kıyma yerine başka malzeme koyabilir.
* İsteyen kıymalı patates, ıspanaklı kıyma gibi...

KARGAYI BÜLBÜL YERİNE,DİKENİ GÜL YERİNE KOYAMAM.

SON BAKILAN TARİFLER

Fırında mantı makarnası

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com