ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Pirinç Makarnası

Uzak Moğu Ülkeleri

Uzak Moğu Ülkeleri

Malzemeler

* 1 paket pirinç makarnası
* Haşlamak için bol su
* Tuz
* Makarna tenceresi

İçi İçin

* 1 kase ince kıyılmış ıspanak * 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan * 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağ * 5-6 diş sarımsak * 1 tane ince kıyılmış havuç * 1 tane ince kıyılmış kabak * 10 tane ince kıyılmış mantar * 1/2 kase kaşar peyniri rendesi * 3 yumurta * 1 su bardağı soğuk süt * Tuz,baharat

Üzeri İçin

* 1 kase rendelenmiş kaşar

Yapılışı

* Pirinç makarnasını bol tuzlu suda haşlayın
* Kaynayan suya atılan makarnayı yaklaşık 10 dk. haşlayın
* Makarnaları süzün
* Geniş bir tava içinde yağı ve soğanı 5 dk. kavurun
* Kavrulan soğanlara sıra ile havucu,kabağı, mantarı ilave edin
* Bu sebzeler iyice yumuşak hale gelene kadar kavurun
* Bu malzemeye en son ıspanakları koyun ve 2-3 dk. çevirin
* Tuz ve baharat ekleyin
* Sebze kavurması soğumasını bekleyin
* Bir başka kapta sütü,yumurtayı, yağı ve kaşar rendesini karıştırın
* Süzülen makarnayı geniş bir kaseye alın
* Makarnalara sıvı karışımı ilave edin ve karıştırın
* Makarnaya sebzeleri de ilave edin karıştırın
* Fırın kabını yağlayın
* Yağlanmış kaba bütün makarnayı bastıra bastıra yayın
* Üzerine bolca kaşar rendesi serpin
* 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin.
* Yaklaşık 30-35 dk fırında tutun
* Fırından çıkarın 5 dk. dinlendirin
* Dilim dilim servis yapın.
*Afiyet Olsun.

NOT:
* Daha çok Uzak doğu ülkelerinde tüketilen bir makarnadır.
* Normal makarnalar kadar lezzetli bir makarnadır.
* Marketlerde kolayca bulabileceğiniz bir makarnadır.
* İsteyen istediği sebze ile yapabilir.
* Ben ıspanak,kabak,havuç ve mantar tercih ettim.
* Sebzeleri pişme sürelerine göre kavurun
* Sebzeleri çok fazla pişirmeyin
* Fırında tekrar pişeceğinden az pişmesi daha iyi sonuç verir.
*Tuz ve baharat size kalmıştır.
* Yağ çeşidi ve miktarı size kalmıştır.
* Aşağıda resmi bulunan aletle sebzeleri uzun uzun doğradım
* Havuç,kabak ince şeritler halinde olunca görüntü güzel oldu.

* Makarnayı marketlerde bulabilirsiniz.
* Makarnayı biraz az haşlarsanız fırında yeniden pişeceği için hamur olmaz.

İLMİYLE AMEL ETMEYEN, BÜLBÜL GİBİ ÖTSE DE KARGAYLA BİR TUT.

SON BAKILAN TARİFLER

Pirinç Makarnası

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com