Visneli ekşisini göz ardı edemiyorum.
Malzemeler :
300 gr salamura yaprak
00 gr pirinç
4 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
25 gr dolmalık fıstık
150 gr taze vişne
1/2 demet taze nane
1/2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet limon suyu
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz
Karabiber
Öncelikle taze asma yapraklarını biraz haşlayın, pirinci yıkayıp süzün.
Daha sonra nane ve dereotunu ayıklayıp iyice yıkayıp süzdürün
Diğer tarafta zeytinyağının 2/3’ünü bir tencereye alın. Soğan ve fıstıkları beraber pembeleşinceye kadar yaklaşık 2 dakika kavurun. Pirinç, limon, şeker ve tuzu ekleyip biraz karıştırın. Yarım su bardağı su ekleyip üstü kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Daha sonra suyunu çektikten sonra ince doğranmış nane, dereotu, karabiber ve yenibaharı da ekleyip karıştırın. Çekirdekleri ayıklanmış vişnelerin 2/3’ünü ekleyip karıştırın ve altını kapatın.
Yapraklarının büyüklüğüne göre iç harçtan tatlı kaşığı ile alıp yaprağın üzerine koyun ve bir parmaktan biraz daha kalın olacak şekilde sarın.
sarmalarınızı bir tencereye dizin.
Ardından üzerine ayırdığınız vişneleri ve kalan zeytinyağını ekleyip uygun büyüklükte bir tabak kapatın.
Tencereye dizdiğiniz yaprak sarmalarının üzerini geçecek kadar su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte üzeri kapalı olarak 15-20 dakika pişirin. Ateşi kapatın, suyunu süzün ve kapağı yarı açık şekilde dinlendirip soğutun.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com