ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Sütlü Kabak Tatlısı

Yöresel bir tatlıdır.

Yöresel bir tatlıdır.

Malzemeler

1 adet süt kabağı
4 su bardağı toz şeker
1 litre süt
2 silme yemek kaşığı un

Yapılışı

Kabuğu soyulan kabaklar .Küçük parçalar halinde ince ince dilimlenir.
Teflon yada seramik tencerede üzerine şekeri eklenerek kısık ateşte kaynamaya başlayınca 5 dakika pişirilir.
Fırın tepsisine dökülür . Isıtılmış süt kabakların üzerini örtecek miktarda ilave edilir.
2 silme yemek kaşığı un kabakların üzerine serpiştirilir.
Isıtılmış fırında 150 derecede kabakların üzeri kızarana kadar pişirilir

SON BAKILAN TARİFLER

Sütlü Kabak Tatlısı

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com