Ege ve Marmara Bölgesi
* 750 gr parça veya kuş başı kuzu eti
* 2 su bardağı tuzlu sıcak suda ıslatılmış pilavlık pirinç
* 1 su bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
* 1 baş yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 baş soyulmuş ve doğranmış sarımsak
* Tuz, baharat
* 3 su bardağı su
* 1 su bardağı kaynamış su
Pilavı Pişirmek için Malzemeler:
* Geniş bir pilav tenceresi
* Orta boy bir tas veya borcam
* Üzerine koymak için ağırlık
Etin Hazırlanması:
* Kapama tasının içine etleri koyun
* Üzerine soğanı sarımsakları ve salçayı koyun
* Yağı, tuzu ve baharatları ekleyin
* İyice harmanlayarak karıştırın
* Tası etlerle birlikte pilav yapacağınız tencereye ters çevirerek koyun
* Üzerine bir ağırlık koyun
Pilavının Hazırlanması:
* Ortasına tası kapatılan tencereye yanlardan
* 3 su bardağı suyu dökün
* 2-3 saat bu şekilde ocak üstünde pişirin
* Tasın kenarlarına 1 su bardağı sıcak su ekleyin
* Pirinci süzün ve tasın kenarlarına yayarak tencereye dökün
* Önce harlı ateşte 5 dk. kaynatın
* Sonra 20 dakika yavaş ateşte suyunu çekene kadar pişirin
* Ocaktan alın üzerini sofra bezi ile kapatın ve dinlendirin.( 15 dk. kadar)
* Dinlenen pilavı açın sıcak sıcak servis yapın.
* Afiyet Olsun.
NOT:
* Çok lezzetli bu yemek biraz uzun sürede olsa da yapmak gerekir.
* Bu pilav genelde köz ateşinde ocakta yapılıyor.
* Ben ocakta da yaptım iyi sonuç aldım.
* Pilav ve et çok lezzetli oluyor.
* Baharat ve yağ miktarları size kalmıştır.
* Ben küçük bir borcamla yaptım.
* Sonuç çok iyi oldu.
* Su miktarı az gelirse ilave edebilirsiniz
* Pirinci ıslatmadan da yapabilirsiniz.
* Islatmadan yaparsanız su miktarı fazlalaşır.
* Et kuzu eti olursa daha çabuk pişer.
* Yemeğe yeşil soğan maydanoz ilave edebilirsiniz.
* Sarımsak isteyen koymayabilir.
* Yemeğe karabiber çok yakışıyor.
TERAZİ VAR, TARTI VAR; HER ŞEYİN BİR VAKTİ VAR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com