Karadeniz Yöresi
* 1 paket hazır silor
* 2 su bardağı tavuk suyu veya et suyu
Kıyma Kavurması İçin malzemeler:
* 200 gr dana kıyma
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 avuç kıyılmış maydanoz
* Tuz,baharat
* Büyük bir kase sarımsaklı yoğurt
* Marketten veya köylü pazarlarından aldığınız silorları pişireceğiniz fırın kabına yan yana dizin
* Üzerine bol miktarda et suyu veya tavuk suyu dökün
* 180 derecede ısıtılmış fırına koyun
* Suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin
* Fırından silorları çıkarın
* Silorların üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökün
* Kavrulan kıymayı dökün
* Sıcak sıcak hemen servis yapın
*Afiyet Olsun.
Kıymanın Kavrulması:
* Geniş bir tavaya soğanı ve yağı koyun ve iyice kavurun
* Soğanlara salçayı ilave edin kavurun
* Kavrulan malzemeye kıymayı koyun ve kavurun
* Tuz ve baharat ilave edin
NOT:
* Silor Karadeniz yöremizin çok önemli yemeklerindendir.
* Açılan veya hazır yufkalar şeritler halinde kesilip yukarıdaki gibi rulo yapılır.
* Fırında alt üst pişirilir.
* Bez torbalara soğuduktan sonra konulur ve uzun süre saklanır.
* Hazır yemektir.
* İsteyen et kavurarak yapabilir.
* İsteyen tavuklu veya başka etle yapabilir.
* Et suyu yoksa normal su ile de yapabilirsiniz.
* İsteyen kıymaya maydanoz koymayabilir.
* Yağ,tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
* İsteyen üzerine tekrar tereyağ kızdırıp dökebilir.
* İsteyen daha fazla yoğurt kullanabilir.
* Siloru isteyen kendi yapabilir
* Market ve köy pazarlarında paketler halinde satılıyor.
* Hazır kullandım.
HER SEÇİM BİR VAZGEÇİŞTİR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com