ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Kireç`e yatırılmış kabak şekerlemesi

Antakya mutfağına ait bir tatlıdır. Aslında Günü ve Güney Doğu Anadolunun tatlisida diyebiliriz. Dışı kıtır kıtır lezzeti harika bir şeydir.

Antakya mutfağına ait bir tatlıdır. Aslında Günü ve Güney Doğu Anadolunun tatlisida diyebiliriz. Dışı kıtır kıtır lezzeti harika bir şeydir.

Malzemeler

Kireç Kaymağı İçin
2 çay bardağı sönmemiş kireç
3 litre su
Kabak Tatlısı İçin
1,5 kilo kestane kabağı
1 kilo toz şeker (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
Yarım limonun suyu

Yapılışı

Kireç Kaymağı İçin
2 çay bardağı sönmemiş kireç
3 litre su
Kabak Tatlısı İçin
1,5 kilo kestane kabağı
1 kilo toz şeker (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
Yarım limonun suyu
Yapılışı:
Kireç kaymağı aşağıda püf noktaları bölümünde anlatıldığı gibi hazırlanır.
Soyulup dilimlenmiş kabaklar 1 gece hazırlanan kireç kaymağında bekletilir.
Ertesi gün sudan çıkarılır ve temiz suda 4-5 saat bekletilir.
İyice yıkanan kabaklar geniş bir tencereye konulur ve üzerine şeker dökülür.
5-6 saat bu şeker içinde bekletilen kabaklar sulandığında ocağın altı orta ateşte açılır.
Kabak sulu değilse pişerken biraz su eklenebilir.
Şerbeti ağdalaşana kadar pişirilir.
Kabaklar tencereden alınır, ılıyınca servis yapın

“Anne, herkesin yerini tutabilen ama kimsenin onun yerini tutamadığı kişidir... — Gaspard Mermillod

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com