Adını Maçka`nın en yüksek rakımlı köyünden alan, günlük taze sütün tam 4 saat kaynaması ve fırınlanması ile ortaya çıkan Hamsiköy Fırın Sütlacı,
3 litre süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pirinç
2 su bardağı toz şeker
Fındık
Süt bir tencerede kaynatılır ve ayrı bir tencereye alınır. İçerisine tereyağı ve yıkanıp süzülmüş pirinçler eklenir. 15 dakika boyunca kaynatılır ve toz şeker ilave edilir. Arada bir karıştırılarak hafif koyu bir kıvam olana kadar kaynatılır. Daha sonra güveç kaplarına sütlaçlar paylaştırılır ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Üzerleri dövülmüş fındık ile süslenir. Arzuya göre sıcak veya soğuk olarak servis yapılır.
HAYATTAKİ AMAÇLARIMIZ ŞÖYLE OLMALI: 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 9= günde 9 bardak su 8= 8 saat iyi uyku 7= dünyanın 7 harikasını görmek için seyahat et 6= haftanın 6 günü çalış 5= 5 haneli gelirin olsun 4= 4
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com