Doğu Karadeniz Bölgesi`nde açılan yufkaların arasına konulan muhallebi ile yapılan şerbetli bir tatlı olarak sofraları süslüyor.
Hamuru İçin:
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 fiske tuz
Alabildiği kadar un
Kreması için;
1 adet yumurta
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 paket vanilya
Şerbeti için;
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
Ara kat için;
125 gr tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
“Muhallebisi için tencereye 5 su bardağı sütü alın. Üzerine toz şekeri ilave edip kaynatın. Diğer tarafta 4 yumurta sarısını karıştırma kabına alın. Üzerine un, nişasta, pirinç ununu alıp karıştırın. Üzerine bir fiske tuz, karabiber ve ayırdığınız sütü ekleyip iyice çırpın. Kaynayan süte ekleyerek çırparak pişirin. ve soğumaya bırakın. Karıştırma kabına yumurtayı kırın. Daha sonra üzerine sütü ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın. Alabildiği kadar un ile tuzunu ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Daha sonra hamuru 30 bezeye ayırın. Bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 15 er tane üst üste koyun. Tepsi büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurlardan ilkini yağlanmış tepsiye alın. Üzerine soğumuş kremayı alın. İkinci hamuru da kapatıp kenarlarını alta kıvırın. Dilimledikten sonra üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin. 180 derecede kızarana kadar pişirin. Diğer tarafta şerbetini hazırlayın. İlk sıcaklığı çıkınca tatlınızın üzerine şerbetini verin"
Yukarıdaki Malzeme ile yapılan Tarif:Öncelikle ilk olarak hamuru hazırlıyoruz. Yumurta, sıvı yağ, su, tuz ve unu ekleyip hamurumuzu yoğurarak 20 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Eğer hamurunuz dinlenmezse güzel açılmaz.
Hamur dinlenirken bizde bu arada kremasını hazırlıyoruz. Çünkü kremanın soğumuş olması gerekiyor. Süt, yumurta, şeker, un, tereyağı tencereye alınıp devamlı karıştırılarak pişirilir. En son ocağı kapatıp vanilya ve karabiber eklenip soğumaya bırakılır ama kremasında pütürlük olmasın.
Başka bir tencerede de şeker ve suyumuzu alıp şerbeti hazırlıyoruz. Tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalıdır.
Küçük bir cezvede de tereyağını eritip üzerine sıvı yağı ekliyoruz.
Hamur dinlendikten sonra 8 parçaya bölüyoruz. Biraz un yardımıyla yapacağımız tepsi ölçüsüne göre açıp tepsinin el alt katını yağlayıp hamurumuzu yerleştiriyoruz ve bir fırçayla tereyağlı karışımdan bolca sürüyoruz. 4 kat oluşunca 4. cü kata tereyağı karışımı sürmeyip kremamızı döküyoruz. Üzerini gene hamurla kapatıp tereyağı sürüyoruz. En son katı da ekleyip bıçakla dilimleyerek üzerine kalan tereyağlı karışımın hepsini döküyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıktıktan beş dakika sonra şerbetini üzerine döküyoruz . Ben bu tarifi çok yapıyorum bir Rizeli olarak ve yiyenler çok beğeniyor, sizlerle de paylaşmak istedim. Afiyet olsun.
BUNLARIN HEPSİNİ HAYATININ HER DÖNEMİNDE MUHAFAZA ET VE SAĞLIKLI BİR YAŞAM SÜR. EĞER AY'I GÖREBİLİYORSAN, TANRININ GÜZELLİĞİNİ GÖRÜRSÜN, EĞER GÜNEŞİ GÖREBİLİYORSAN, TANRINI. GÜCÜNÜ G&O
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com