Köftenin yanında olmazsa olmazı
50 gr. kuru fasulye
• 6 adet yeşil biber
• 1 kahve fincanı zeytinyağı
• / bardak sirke
' 18 adet siyah zeytin
• 3 adet lop yumurta
• 1 adet büyük baş soğan
• yarım demet maydanoz
• Tuz
• 3 adet büyükçe domates
Bir gece önceden suda bırakılmış kuru fasulyenin suyunu süzün. Sonra yeni su ilave ederek bir tencere içinde ateşe koyun. Önce kuvvetli ateşte, su kaynamaya başlayınca da kısık ateşte fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. (Çok iyi yumuşasın, sonradan katılaşır.)
Sonra, fasulyeler içinde olduğu halde su iyice soğuyuncaya kadar bir kenara bırakın. (Tencereyi soğuk suya oturtmak suretiyle soğutmak da mümkün.)
Su soğuyunca fasulyeleri kalın delildi bir süzgece dökün. İyice süzüldükten sonra, bir çukur tabak veya kaseye alın. Üstlerine 4 bardak sirke ile bir miktar tuz ilave ederek 2-3 saat kadar bekletin.
Daha sonra sirkeyi süzün ve fasulyeleri bir tabağa koyun. Bunlara yarım ay şeklinde doğranmış ve bir miktar tuzla iyice ovulmuş, sonra da yıkanmış soğan ile kıyılırcasına ince doğranmış maydanozu ilave edin. Hepsini iyice karıştırın. Fasulyeleri tabakta düzgünce yayarak güzel bir şekil verin.
Tabağa yaymış olduğunuz fasulyelerin etrafına yarım parmak inceliğinde dilimlenmiş domatesleri sıralayın. Üstlerine, çekirdekleri çıkarılmış yarımşar zeytin oturtun. Tabağın tam ortasına da, uzunlamasına dörde kesilmiş yumurtaları papatya şeklinde yerleştirin. Yumurtaların etrafını, kordon şeklinde, çekirdek kısımları çıkarılmış ve ince doğranmış yeşil biberlerle çevirin.
Son olarak, bir kaseye 2 tatlı kaşığı tuz, kalan sirke ile zeytin yağını koyun. Çatalla üç beş defa çırpın ve tabaktaki fasulyelerin üzerine döktükten sonra servis yapın.
Sosu bol olsun, sonra çekip kuru olur.
DÜNYADA 6 EN İYİ DOKTOR: 1. Güneş ışığı 2. Dinlenme 3. Egzersiz. 4. Doğru beslenme 5. Öz güven. VE 6. ARKADAŞLAR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com