Akçaabat ilçesinde 1 ve 2 yaşından büyük olmayan dana ve öküzler her sabah yetiştirici tarafından yöre otları ve yemlerine katılan tuz ile beslenir. Bu çeşit bir beslenme dana ve öküzün etine ayrı bir lezzet katar. Akçaabat köftesinde hayvanın ön kol
Kol ve kaburga etinden kıyma gömlek yağı denilen hayvanın işkembe ve bağırsaklarının üzerinde bulunan yağ, bayat ekmek içi, sarımsak ve tuz koyuluyor.
1 kg döş kıyma (dana)
600 gr gerdan kıyma (dana)
400 gr bayat ekmek içi
6 iri diş sarımsak
300 gr gömlek yağı
2 yemek kaşığı tuz
Akçaabat köftesi yapımında öncelik malzemelerin. Sadece dana eti kullanılıyor. Elazığ, Karakoçan etleri çok iyi sonuç veriyor. Dananın but eti hariç her yeri kullanılabiliyor. Kol ve kaburga olmazsa olmaz bölümleri. Buna ilave gömlek yağı denilen hayvanın işkembe ve bağırsaklarının üzerinde bulunan yağ, bayat ekmek içi, sarımsak ve tuz koyuluyor. Kesinlikle baharat kullanılmıyor. Tüm bu malzemeler bir araya getirildikten sonra hepsi kıyma makinesinden bir kere geçiyor. İşte daha sonra zahmetli kısım başlıyor. Kıyma haline gelmiş malzemeler püre gibi bir kıvama gelene kadar yoğruluyor, şekillendirilip dinlemeye bırakılıyor. Köfte en güzel 24 saat dinlenince lezzetleniyor. Eğer o kadar dinlendirmek mümkün değilse, o zaman kuru soğan koyuluyor. Onun dışında asla soğan koyulmuyor. Akçaabat köftesi en çok yapıldıktan bir gün sonra en ideal haline geliyor, ikinci günden sonra sarımsak tadı baskın olmaya başlıyor ve köfte, lezzet açısından düşüşe geçiyor.Gerdan eti, döş eti, ekmek, gömlek yağı ve sarımsakları et kıyma makinesinden geçirin. Mümkünse mermer bir zemin üzerine alarak kıvam alana kadar yoğurun. Küçük yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp yassı yuvarlak şekil verin. Izgarada pişirip servis yapın.
Instagram Etiketleri :
BİR İYİ ARKADAŞ BİR İYİ İLAÇTIR. AYNI ŞEKİLDE İYİ BİR GURUP ARKADAŞ İYİ İLAÇLARLA DOLU BİR ECZANEDİR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com