Azeri Tatlısı
* 1 çorba kaşığı tepeleme un
* 1 çorba kaşığı tereyağ
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
* 1 çay kaşığı zerdeçal
* Sıcak su
* Tarçın, ceviz, bal, pudra şekeri
* Teflon tavayı ocağın üzerinde iyice kızdırın
* Yağı koyun yağı eritin
* Unu ilave edin ve kavurun
* Zerdaçalı ilave edin
* Kavurma işlemini 10 dk. kadar yapın
* Muhallebi kıvamına gelene kadar sıcak su ilave edin
* Ateşin altını kısın
* Tavadan çıkacak hale gelince servis tabağına alın
* Üzerine bal dökün,
* Tarçın , ceviz,pudra şekeri ile süsleyin
* Servis yapın
* Afiyet Olsun.
TECRÜBE YENEN KAZIKLARIN BİLEŞKESİDİR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com