Dolmaların en güzelidir.
1 kğ dolmalık biber
2 Çorba kaşığı dolmalık pirinç(biraz pilavlık bulgur ilave edilebilir)
*300 gr orta kuzu koyun kıyması karışımı
* Tencerenin dibi için kemik parçaları
* 2 yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası
*2 tane büyük rendelenmiş boy domates
*2 adet incecik kıyılmış soğan
* 2-4 diş ince kıyılmış sarımsak
*2 çorba kaşığı margarin
*1/2 demet kıyılmış maydanoz
* 1/2 demet kıyılmış dereotu
* 1 yemek kaşığı kuru nane
* Tuz, karabiber
Harcı için kıymayı,ayıklanıp yıkanmış pirinci,kabuğu rendelenmiş domatesler, soğan,sarımsağı, maydanozu, dereotunu, baharatları,salçanın yarısını, margarinin yarısını, tuzu koyup iyice yoğurun ,fazla sıkı olmayacak biçimde biberleri doldurun, dolmaların ağzı birer domates parçasıyla kapatılarak, tencerenin dibine dizilen kemiklerin üzerine düzenli bir biçimde tencereye dizin. Üstünü örtecek kadar salçalı su koyun, kalan margarin de ilave edildikten sonra üzerine dolma kapağı ve düz bir tabak koyarak,orta ateşte pişirin.
Biberler yumuşayıp içlerindeki pirinç pişince ateşten indirin, dolmalar servis tabağına yerleştirin. Üzerine dereotu veya yoğurt koyarak servis yapabilirsiniz
Afiyet Şeker Olsun.....
Not:
Ben dolmalara biber salçasının çok lezzet verdiğine inanırım.
* Dolmalar bol yağlı olunca lezzetli olur.
* Dolmaları pişirirken altına kemik parçaları koyunca daha lezzetli oluyor.
* Ben dolmalara çok az pilavlık bulgur ilave ederim.
* İstenilirse üzerine limon suyu ve kuru nanede ilave edilebilir.
* Pirincini az koyarsanız daha lezzetli olur.
Afiyet Şeker Olsun.....
Geçmişe dönüp bakmayı BIRAKIN!!!! Geçmiş sizi çağırdığında sakın onu DİNLEMEYİN!! Söyleyecek yeni bir şeyi yoktur. Rev Run
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com