Ağızda dağılan tadına doyum olmayan kurabiye
Yarım paket margarin(oda sıcaklığında),
1 adet yumurtanın sarısı (akını dışında kullanacağız),
1 paket kabartma tozu,
4 yemek kaşığı toz şeker,
2 yemek kaşığı hindistan cevizi,
3 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık,
1,5 su bardağı un.
Bir kaba margarini, toz şekeri koyalım ve iyice yoğuralım.
İçine yumurtanın sarısını, hindistan cevizini, çekilmiş fındığı koyalım ve karıştıralım.
Sonra unu, kabartma tozunu koyalım ve ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
Hamurdan parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım.
Hazırladığımız kurabiyeleri yumurtanın akına batıralım.
Fındıklı Kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 170° fırında hafif üzerleri kızarana kadar pişirelim.
nsanın cemali sözünün güzelliğidir... Hacı Bektaş-ı Veli
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com