Mutfakların vazgeçilmez lezzeti..Milli Yemeğimiz.
1 kase kuru fasulye
400 gr kaz başı kuzu eti
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 kapya biber
2 çarlıston biber
Karabiber
Zeytinyağı veya tereyağ
tuz
Tencereye kuşbaşı etleri, yarım çay bardağı suyu koyalım ve etler suyunu çekene kadar pişirelim.
Üzerine sıvı yağı ilave edelim ve kavuralım.
Soğanı ince ince doğrayıp içine ilave edelim ve kavuralım.
Sonra kabuklarını soyup küp doğradığımız domatesi, salçayı ilave edelim ve kavuralım.
Daha sonra haşlanmış fasulyeleri, tuzu, karabiberi, kimyonu ilave edelim ve karıştıralım.
Fasulyelerin üzerini geçmeyecek şekilde kaynar suyu ilave edelim ve kısık ateşte 10 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
Aldırma sen güzel çocuk, Bu büyümüş insanlara. Onlar bir telaşa gömülmüş Ve yarın korkusuyla Sevgileri solup dökülmüş... Metin Altıok
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com