Hem Hafif .lezzetli ve çok kolay
10 Adet Milföy
3 Su bardağı süt(250 ml bardak kulandım)
2 Dolu yemek kaşığı mısır nişastası
2 Dolu yemek kaşığı un
1 Yumurta sarısı
1 Buçuk çay bardağı şeker
Üzerine serpmek için pudra şekeri
Öncelikle muhallebisi için gerekli tüm malzemeleri tencereye alın ve sürekli karıştırarak, orta ateşte koyulaşana ve kaynamaya başlayana kadar karıştırın.
Muhallebisi kaynamaya başladığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Bu sırada milföyleri hazırlayın.
Milföyleri çözülüp yumuşaması için dondurucudan çıkarın .
Yumuşayan milföyleri önce ortadan ikiye kesin. Sonra iki parçayı da yine ortalarından kesin ve 4 parça hamur elde edin.
Tüm milföylere aynı işlemi uygulayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye milföy hamurlarını sıralayın ve önceden 180 derece ısıttığınız fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Pişen milföyler fırından çıkartın ve ılımaya bırakın.
Milföyleriniz eğer çok kabardıysa ,bir milföyü ortasından kesip arasına krema sürün.Eğer milföyler fazla kabarmadıysa iki milföyü birleştirip arasına krema sürün.Benimkiler fazla kabarmadığı için bir milföyün üzeri krema sürdüm ve diğer milföyü üzerine kapattım ama az önce yazdığım gibi çok kabardıysa tek milföyü ortasından bıçakla kesip arasına krema sürebilirsiniz.
Bir parça milföyün üzerine 1 dolu tatlı kaşığı ya da isteğe göre daha fazla miktarda muhallebi koyun ve üzerini başka bir milföyle kapatın.
Tüm milföylere bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Dilerseniz üzerine fıstık serpin ve servis edin.
Bir fincan kahveye,saklanmış sohbet, Gel beraber içelim,diller konuşsun. Nefreti yok ettik,sevgi müebbet, Diller yorulursa,kalpler konuşsun
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com