ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Minik Kabak Turşusu

Çok kolay yapılan ve çok lezzetli bir turşu

Çok kolay yapılan ve çok lezzetli bir turşu

Malzemeler

500 gr mini Girit kabağı
2-3 diş sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı sirke (isteğe göre)
Tuz

Yapılışı

Sarımsakları ince rendeleyip bir kasede limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sirke ile karıştırın. Kabakların uç kısımlarını kesip kaynayan tuzlu suya atarak yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Sosu kabakların üzerine gezdirip hafif karıştırın. Üzerini örterek birkaç saat dinlendirdikten sonra üzerine dereotu serpiştirerek servis yapın.

Hayatınızdaki her şeyi çok ciddiye almayı bıraktığınız an, daha az yorulduğunuzu, daha çok mutlu olduğunuzu fark edersiniz. -Robert W.

SON BAKILAN TARİFLER

Minik Kabak Turşusu

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com