ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Mor Salkım Çiçeği Reçeli

Farklılık ise, evet farklı ve şık.

Farklılık ise, evet farklı ve şık.

Malzemeler

500 gram mor salkım çiçeği
500 gram toz şeker
2 bardak su
Yarım limon

Yapılışı

Mor salkım çiçeğini dallarından kopardıktan sonra temizliyoruz. Bunun için de çiçekleri dallardan sıyırın.
Mor salkımları bir kase içerisine alın ve üzerini su ile kaplayın. Ardından çiçekleri bol suda zarar vermeden yıkayın ve bir süzgü içerisine alarak sularının süzülmesini bekleyin.
Reçel tenceresi içerisine 2 bardak su ve toz şekeri koyun. Şeker eriyinceye kadar şerbeti karıştırın ve orta ateşte kaynamaya başlayan şerbet koyulaşınca içerisine mor salkımları ilave edin.
Şerbetin içerisinde kaynayan mor salkım çiçekleri hemen pişeceği için reçeliniz kısa bir süre içerisinde hazır hale gelecektir.
Yaklaşık 10 dakika sonra, reçelinizin içerisine limon suyunu da ilave edin. Birkaç dakika da limon suyu ile kaynayan reçeli artık ocaktan indirebilir ve kavanoza doldurabilirsiniz

Herkes kendinde neyi ekerse daima ve yalnızca onu biçer. Tohum da, harman da sensin. ̇İster iyi, ister kötü olsun, güzel veya çirkin, doğru veya yanlış, kişinin karşılaştıklarının hiçbiri, gerçeklik değil, k

SON BAKILAN TARİFLER

Mor Salkım Çiçeği Reçeli

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com