ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Ege Bölgesine ait Enginarlı Pilav

Enginar her şeye yakışıyor.

Enginar her şeye yakışıyor.

Malzemeler

* 1 kase pilavlık bulgur
* 2 tane küçük küçük doğranmış göbek enginar
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ
* Tuz, baharat

Üzeri İçin

* 1/2 demet kıyılmış dereotu

Yapılışı

Ayıklanmış göbek enginarları küp küp doğrayın
* Yemeklik doğranmış kuru soğanları tencerede erittiğiniz yağda iyice kavurun
* Soğanlara enginarları ilave edin ve kavurun
* Bulguru sebzelerin üzerine dökün
* 5 dk. daha kavurun
* Üzerine iki parmak geçecek kadar su ilave edin ( isteyen et suyu veya tavuk suyu koyun)
* Tuz ve baharatları koyun
* Miktarları size kalmıştır.
* Pilav önce harlı ateşte kaynasın ( 5 dk. kadar)
* Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin

* Suyunu çekip göz göz olan pilavın altını kapatın
* Ağzına kağıt havlu koyun dinlendirin
* Dinlenen pilava kıyılmış bol dereotu ilave edin
* Pilavı karıştırın
* Yağ az gelirse yeniden tereyağ kızdırın ve dökün.
* Bulgur yağı sever
* Sıcak sıcak servis yapın
* Ben kalıptan çıkararak servis yaptım.
* Bulgur pilavı yapma teknikleri için tıklayın..
* Afiyet Olsun..

ELDEN GELEN ÖĞÜN OLMAZ, ODA VAKTİNDE OLMAZ.

SON BAKILAN TARİFLER

Ege Bölgesine ait Enginarlı Pilav

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com