Pancarla hazırladığım bu ekmek rengiyle ve lezzetiyle oldukça farklı ve lezzetli bir tarif…
5 su bardağı un
• 1 paket kuru maya
• 2 adet kırmızı pancar
• ½ su bardağı yoğurt
• 1 tatlı kaşığı tuz
Pancarları küp şeklinde doğrayın ve yumuşayıncaya kadar kaynar su içerisinde haşlayın.
2. Haşlanan pancarları robotta püre haline getirin.
3. Maya, yoğurt, tuz ve unu bir kaba alın.
4. Üzerine püre haline getirdiğiniz pancarı ekleyip yoğurun.
5. Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatın ve 15 dakika dinlendirin.
6. yuvarlak pişirme kalıba dökün tekrar üzerini bezle örtün ve 45 dakika daha dinlendirin.
7. Önceden 210 C’ ye ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
8. Dilimleyerek servis edin.
Yalnız bilgili olmak değil, adam olmak; Vefalı mı değil mi insan, ona bak. Yücelerin yücesine yükselirsin Halka verdiğin sözün eri olarak. Ömer HAYYAM
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com