ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Pancarlı Ekmek

Pancarla hazırladığım bu ekmek rengiyle ve lezzetiyle oldukça farklı ve lezzetli bir tarif…

Pancarla hazırladığım bu ekmek rengiyle ve lezzetiyle oldukça farklı ve lezzetli bir tarif…

Malzemeler

5 su bardağı un
• 1 paket kuru maya
• 2 adet kırmızı pancar
• ½ su bardağı yoğurt
• 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Pancarları küp şeklinde doğrayın ve yumuşayıncaya kadar kaynar su içerisinde haşlayın.
2. Haşlanan pancarları robotta püre haline getirin.
3. Maya, yoğurt, tuz ve unu bir kaba alın.
4. Üzerine püre haline getirdiğiniz pancarı ekleyip yoğurun.
5. Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatın ve 15 dakika dinlendirin.
6. yuvarlak pişirme kalıba dökün tekrar üzerini bezle örtün ve 45 dakika daha dinlendirin.
7. Önceden 210 C’ ye ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
8. Dilimleyerek servis edin.

Yalnız bilgili olmak değil, adam olmak; Vefalı mı değil mi insan, ona bak. Yücelerin yücesine yükselirsin Halka verdiğin sözün eri olarak. Ömer HAYYAM

SON BAKILAN TARİFLER

Pancarlı Ekmek

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com