Misler gibi sakız kokusu, dolgun kıvamı ve tadıyla enfes bir lezzet
1 su bardağı un
1 litre süt
1.5 su bardağı şeker
125 gram tereyağı
2 büyük parça damla sakızı
Derin bir tencerede tereyağı eritin ve unu tencereye ekleyip kavurun (kokusu çıkacak kadar kavurmanız yeterli, unun rengi değişirse kahverengi bir muhallebiniz olur ki bunu hiç istemeyiz).
Bir cam kapta şekeri ve sütü iyice karıştırın.
Damla sakızlarını havanda iyice dövün (bayağı toz haline getirmelisiniz).
Süt ve şeker karışımını unu kavurduğunuz tencereye yavaş yavaş ekleyin ve un ile karıştırın.
Un ile sütü iyice karıştırdıktan sonra sürekli karıştırmaya devam ederek muhallebiyi kaynamaya bırakın (karıştırın ki dibi tutmasın).
Muhallebi kaynamaya başlayınca içine toz haline gelmiş damla sakızını ekleyin ve karıştırın.
Bir mutfak mikseri ile muhallebiyi kıvamı sertleşinceye kadar çırpın (10-15 dakika).
Daha sonra muhallebiyi servis kaselerine alın ya da düz cam bir kaba dökün ve soğutun.
Sakızlı Alaçatı Muhallebisi, misler gibi sakız kokan küçük ve Alaçatı’ya özel pastanelerin hemen hepsinde yenilebilir. Bu muhallebici ve pastanelerde İstanbul’da zincir olmuş muhallebicilerin konforunu beklemeyin. Buralardan beklentiniz, mutluluk ve haz olsun, ki İstanbul’da bunu kesinlikle bulamıyorsunuz. İstanbul’daki muhallebici kisvesindeki ticarethanelerin seri üretim ve yapay tatlı muhallebilerine on basacak bu tarifi eğer İzmir’de yaşamıyorsanız, evinizde yapmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Ayrıca diabetli hastalar için de toz tatlandırıcıları kaldırabilen bir tarif Sakızlı Alaçatı Muhallebisi. Şeker yerine bu toz tatlandırıcıları kullanmanızda hiçbir sakınca yok, sulanma ya da kıvamsızlığa sebep olmuyor.
Cam bir servis kabına döktüyseniz soğutup dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Düşlerinizde yaratın! Mutlu düşler.. Düşlemek geleceğini hatırlama sanatıdır. Geleceğinizi hatırlıyor musunuz ? TANRILAR OKULU
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com