Tadına doyulmayan kıymalı karnıyarık böreği
4 Adet yufka ve sosu için:
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Tuz
İç Malzemesi:
400 gr orta yağlı kıyma
1 Tane orta boy domates
2 Adet yeşil biber
4 Diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Tuz, Karabiber, Kimyon, Kekik
Üzeri için
1 Yumurta sarısı
1 Yemek kaşığı süt
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
:Öncelikle iç malzememizi hazırlamak için soğanı rendeleyin .
Sonra minik minik doğradığınız biberi, rendelediğiniz sarımsağı ve kıydığımız maydanozu da ilave edelim.
Kıymayı,tuzu ve baharatları da aynı kaba alıp güzel ce yoğurun.
Sos malzemesini de ayrı bir kaba hazırlayın ve bir kenarda beklesin.
İl yufkayı düz bir zemine yayın ve üzerine so malzemesinden kaşıkla yer yerine gelecek şekilde dökün ve yayın.
Üzerine ikinci yufkayı da serin ve yine sodan her yerine dökün yaydırdıktan sonra fotoğrafta gördüğünüz gibi önce boylamasına ortadan kesin, sonra da enine tekrar ortadan kesin.
4 parça üçgen yufkanız olmalı ve her parçayı tekrar ortalarından kesip tam 8 parça üçgen yufka elde edin.kıymalı harçtan bir miktar koyup sigara böreği gibi sarın.
Sarma işlemi bittiğinden yufkanın ucunu sosa batırın, yapıştırın.
Sardığınız parçaları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
Bıçakla ortalarına kesik atın ve üzerlerine bir dilim domates ve biber yerleştirin.
Diğer kalan iki yufkaya da aynı işlemleri uygulayıp börek yaptıktan sonra tepsiye yerleştirin ve üzerleri için gerekli karışımı bir kapta karıştırdıktan sonra böreklerin üzerlerine sürün.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında börekler iyice kızarana kadar pişirin.
Sadece bedenleri, şekilleri, görüntüleri sevenlere ne yazık ! Ölüm her şeyi yok edecek. Ruhları sevmeyi deneyin. Victor Hugo
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com