ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Yufkalı Kestaneli Tatlı

Kestane her şeye yakışıyor

Kestane her şeye yakışıyor

Malzemeler

* 10-15 tane haşlanmış kestane
* 2 yaprak baklava yufkası

Şerbeti için:
* 1,5 su bardağı su
* 1,5 su bardağı toz şeker
* Birkaç damla limon suyu

Yapılışı

Soyup haşladığınız kestaneleri elinizle kopardığınız baklava yufkalarına sarın, 170- 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk. yufkalar kızarana kadar pişirin. Diğer tarafta su ve şerbeti iyice kaynatıp imdirirken birkaç damla limon damlatın. Ilık kestaneleri sıcak şerbete atın, 2-3 dk. şerbet içinde bekliyen kestaneleri dinlendirip, servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun


NOT:
* Kestaneleri isterseniz marketlerde hazır vakumlu poşetlerde satılan kestanelerden alabilirsiniz.
* Kestaneleri ıslatttıktan sonra soymanız soyma işlemini kolaylaştıracaktır.
* Kestaneleri azıcık yağda kavurursanız dahada kolay soyuluyor.
* Kestaneyi alırken büyük boylar daha güzel oluyor.
* Kestane şekerini aratmayan bir lezzet oluyor.
* Kestane miktarını az tutarsanız daha kolay yapabiliyorsunuz.
* Artan şerbeti daha sonra kullanabilirsiniz.
* Konuklarınıza kestane şekeri gibi ikram edebilirsiniz.

BİR ERKEĞİ VEZİRDE, REZİLDE YAPAN KARISIDIR

SON BAKILAN TARİFLER

Yufkalı Kestaneli Tatlı

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com