ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Keçi Bacağı

Çocukluğumun hamur kızartması

Çocukluğumun hamur kızartması

Malzemeler

* 1 su bardağı yoğurt
* 1 yumurta
* Biraz su
* 1 çorba kaşığı sıvı yağ
* Az tuz
* 1,5 paket kabartma tozu veya bolca karbonat
* Kızartmak için sıvı yağ ve kızartma tenceresi.

Yapılışı

Bütün malzeme karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur. El ile veya oklava ile kalın bir şekilde açılır. Bıçak ile kare kare kesilerek kızgın yağda kızartılır. İstenilirse üzerine pudra şekeri veya reçel dökülerek servis yapılır.En güzeli sadedir. Peynir ve zeytinle yemek çok keyiflidir.
Afiyet şeker olsun.....

RÜZGAR NEREDEN ESERSE,ORAYA SAVRULAN KİŞİLERE, \'\'SÜMSÜK \'\' denirmiş.... TAKLİTÇİ, GEVEZE, GERİ KAFALI KİŞİLERE; \'\'ARAP BÜLBÜLÜ \'\' denirmiş..... KORKUP KAÇAN

SON BAKILAN TARİFLER

Keçi Bacağı

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com