Tatar Böreği
* 2,5 su bardağı beyaz un
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 çay bardağı su (yetmezse ilave edin)
* Yarım çay bardağı sıvı yağ (isteğe bağlı)
* Tuz
* 250 gr az yağlı kıyma * 1 adet incecik kıyılmış kuru soğan * Tuz, karabiber * 1/2 çay bardağı su
Un,su, tuz,sirke (sıvı yağ istenilirse) kulak memesi kıvamında iyice yoğurun. Hamuru 40-45 dakika nemli bez altında dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın, her bezeyi tabak büyüklüğünde açın, Diğer tarafta kıymayı soğan,tuz ve karabiber ile iyice karıştırın, harca su ekleyin ve açılan her hamurun bir tarafına malzemeden 1 kaşık koyun, hamurun bir tarafına iyice yayın, diğer tarafını üzerine kapatın yarım ay şeklinde olsun, elinizle iyice bastırın ve,kenarlarını çay tabağı ile kesin, kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu üzerinde yağını süzdürün,sıcak sıcak servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Çiğ börek hamuru un,tuz ve su ile hazırlanır.
* Daha sonraki yıllarda daha lezzetli bir hamur olsun diye sirke (kat kat olması için) ve sıvı yağ ilave edilmiştir
* Bazen hamura yoğurt ilave ediliyor.
* Bazen yumurta da kırıyorlar.
* Ben tuz,un,sirke ve su ile hamuru yapıyorum.
* Çiğ böreğin kıyma harcının sulu olması gerekir..
* Çiğ börek bol kızğın yağda kızartılmalıdır.
* İçine koyacağınız soğanı rendeleyebilirsiniz soğan rendesi durdukça acısı çıktığından ben soğanı incecik kıyıyorum.
* Bezeleri açtığınız zaman isterseniz temiz bir defter içinde her sayfayı unlayarak , sayfalar arasında bekletebilir, sırayla içleyebilirsiniz.
* Çiğ börek yaparken yanınızda yardım eden biri olmalıdır.Biri açar içler, diğeri kızartır.
* Çiğ börek harcına baharat olarak sadece tuz ve karabiber konur.
* İçlenen börekler bekletilmeden hemen kızrtılmalıdır. Bekletirseniz sulanır, sonuç iyi olmaz.
* İç harç sulu olmazsa börek kızarırken kıyma içinde top top olur.
* Böreği yerken içinden suları damlamalıdır.
* Kızaran börekleri süzğeçe veya kağıt havlu üzerine alırsanız yağı süzülür.
* Çiğ börek Tatar böreğidir.
* Eskişehir'de çok meşhurdur.
ESKİYE RAĞBET OLSA BİT PAZARINA NUR YAĞARDI
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com