Köftenin Patlıcanla uyumu
* 2 tane 1 parmak kalınlığında doğranmış tophane patlıcanı
* Kızartmak için sıvı yağ veya zeytinyağı
Köfte İçin:
* 300 gr yağsız dana kıyma
* 1 tane rendelenmiş kuru soğan
* 2 dilim bayat ekmek içi
* Tuz,karabiber
* Yuvarlak kesilmiş domates dilimleri * Kare kare kesilmiş kaşar peyniri * Yuvarlak kesilmiş yeşil biber * Kürdan
Patlıcanları alacalı soyun sonra 1 parmak kalınlığında doğrayın tuzlu su içinde 30 dk.bekletin, geniş bir kap içinde köfte malzemelerini iyice yoğurun hamburger köftesinden biraz daha küçük köfteler yapın ve az yağda kızartın, patlıcanları su dan çıkarın iyice kurulayın ve bol yağda kızartın, kızaran patlıcanları fırın tepsisine dizin üzerine köfteleri yerleştirin üzerine domates,kaşar, biberleri koyun ve kürdanı batırın 1 çay bardağı su ilave edin,180 derecede ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip domatesler kızarana kadar pişirin.Çıkınca servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Çok lezzetli bir yemektir.
* Kızartma olmasına rağmen servis ve görüntü çok güzel oluyor.
* Patlıcanları kızarttıktan kağıt havlu ile yağını alın.
* İsteyen kızartmadan direk olarak fırında pişirebilir.
* Köftenin tuz ve baharatı size kalmıştır.
* Köfte çok iyi yoğrulursa daha lezzetli olur.
* Köfteye isteyen maydanoz koyabilir.
* Ekmek miktarını artırabilir veya azaltabilir.
* Sulu yemek isteyen daha fazla su koyabilir.
* Patlıcanların tuzlu su içinde acısını çıkarmak yemek için çok önemlidir.
* Kızartmadan önce sudan çıkan patlıcanlar iyice kurulanmalıdır.
* İsteyen zeytinyağında kızartabilir.
* Köfte çeşitleri için tıklayınız.
* Et yemekleri tıklayınız.
AĞZINA TAT BULAŞANIN GÖZÜ PEKMEZ TULUMUNDADIR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com