ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Krep

Krep yapmanın kolaylıkları

Krep yapmanın kolaylıkları

Malzemeler

* 2 yumurta
* 1 su bardağı süt
* 2-3 yemek kaşığı un
* Tuz

Yapılışı

Bütün malzemeler karıştırılır.İyice çırpılır.Yanmaz tavaya azıcık (birkaç damla) yağ konur.Tavadaki yağ kızınca içine bir kepçe malzemeden dökülür.Krebin üzeri iyice pişince bir tabak ile ters çevrilir, diğer tarafıda aynı şekilde pişirilir. Malzeme bitene kadar aynı işleme devam edilir. İstediğiniz malzeme ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet şeker olsun.

NOT:
* Krep yaparken kişi başı bir yumurta hesaplanır.
* Krep yapılacak tava orta büyüklükte olmalıdır.
* Krepleri ister tuz ister şeker ilave edebilirsiniz.
*Tatlı veya tuzlu krepler oluşur.
* Krep yaparken biraz karbanotta koyuyorlar ama ben hiç koymam,iyi netice alıyorum.
* Pişmesini kontrol altında tutmalıdır.
* Krebi tavaya döktükten sonra kerebin üzerindeki bütün kabarcıkların pişmesi tamamlanınca
ters çevirerek diğer tarafını pişirin.
* Krep kıvamı ne çok koyu nede çok cıvık olmalıdır.
* Krep kıvamı kaşıktan akıtırken, kaşıkta kalacak şekilde olmalıdır.
* Krep her türlü malzemeye katık yapılabilir.
* Reçelli, Sarelleli, Peynirli, Salçalı, lorlu, Zeytinli, Ispanaklı, Kaşarlı gibi malzemelerle sarılıp yenebilir.

KOMŞUDA PİŞER BİZEDE DÜŞER

SON BAKILAN TARİFLER

Krep

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com