ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Sütlü İrmik Helvası

Helvalar Trakya mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Doğumdan ölüme, düğünden diğer cemiyetlere kadar iyi günde kötü günde paylaşılan, etrafında gelenekler ve ritüeller

Helvalar Trakya mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Doğumdan ölüme, düğünden diğer cemiyetlere kadar iyi günde kötü günde paylaşılan, etrafında gelenekler ve ritüeller

Malzemeler

2 Bardak irmik
2 bardak süt
2 bardak toz şeker
1 paket margarin ( tereyağ )
1 paket fıstık ( çok seviyorsanız bir paket az )

Yapılışı

lk önce sütü bir kaba alarak içine şekeri ekliyor ve ara sıra karıştırarak eritiyoruz.
Diğer yanda tenceremize margarinimizi ekliyor ve eridikten sonra önce fıstığı sonra irmiği de katarak fıstıklar kahverengi olana kadar irmiği kavuruyoruz.
Rengi koyulaştıktan sonra şeker ve süt karışımımızı irmiğe ekliyor ve karıştırarak kapağını kapatıyoruz.
İyice suyunu çekmeye başlayınca altını kısıyor ve hiç suyu kalmadığında kapatıyoruz.
Pilavı dinlendirdiğimiz gibi üzerini örtüp en az yarım saat kapağını açmıyoruz.
Demlenen helvamızı komşularımızla paylaştıktan sonra afiyetle yiyiyoruz….

Önce doğruyu biImek gerekir, doğru biIinirse yanIış da biIinir: ama önce yanIış biIinirse doğruya uIaşıIamaz. Farabi

SON BAKILAN TARİFLER

Sütlü İrmik Helvası

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com