ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Sodalı Ekmek

Sodalı ekmek Kırklareli köy mutfağının sevilen hamur işlerinden biridir. Özellikle yörenin Balkan köylerinde çokça yapılır.

Sodalı ekmek Kırklareli köy mutfağının sevilen hamur işlerinden biridir. Özellikle yörenin Balkan köylerinde çokça yapılır.

Malzemeler

1,5 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı ekmek sodası
1 kesme şeker nisbetinde yaş maya
1 yumurta ( arzuya göre )
1 tatlı kaşığı tuz
Bir fiske şeker
Ustasından un ölçüsü

Yapılışı

Unu tuz ve ekmek sodasıyla harmanlayıp ortasını havuz yapın.
Yarım bardak ılık su içerisinde yaş mayayı şekerle açtırın ve unun ortasına alın.
Bir miktr su ile koyuca bir ayran haline getirdiğiniz yoğurdu, sumurtayı ve sıvıyağı ekleyip, unu malzemeye doğru yavaşça çekiştirerek yedirin.
Gerektiğinde ılık su kullanarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Pişirmeyi gerçekleştireceğiniz bir siniyi yağlayıp hamurunuzu yerleştirin. Bez örtü altında en az yarım saat tepsi mayasının gelmesi için bekleyin.
Hamurunuzu bir daha yumuşakça yoğurarak siniye hafifçe yaydırın.
Dilerseniz üzerine bıçakla + şeklinde bir çizik atıp fırına verin.
İlk sıcağı çıkınca bez örtüye sarıp muhafaza edin. Dilimleyip servise alın.

Öğretmek,iki defa öğrenmek demektir. J.joured

SON BAKILAN TARİFLER

Sodalı Ekmek

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com