Denizli`nin yöresel lezzetlerimizden `Sucuklu un karistirmasi `Ben beğendim tavsiye edilir. Yokluktan ortaya çıkmış bir yemektir. Suçugun çoğaltılması için yapılan bir yemek olduğunu tahmin ediyorum.
Sucuk
Tereyağ
Un
Şöyle ayarında kızartılmış kangal sucuğun yerini hiçbir şey tutmuyor değil mi? Denizli’ye özgü bu sucuk keyfi biraz garip gelecek ancak insan bir kere deneyince tutkunu oluyor. Küçük parçalar halinde kesilen sucuklar bir tavada iyice kızartılıyor ve bir tabağa alınıyor. Daha sonra aynı yağda un, üzerine biraz su ve tuz eklenerek kaynayana kadar karıştırılıp sucuğun üstünde gezdiriliyor ve sıcak olarak servis ediliyor. Sonra oraya kadar gitmişken Denizli’de kalmaya karar veriyorsunuz.
İnanan bir çocuğun gözlerindeki sihri görmek kadar güzel bir şey yoktur. June Nel
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com