Sivas yöresini sevilin köftesi
1 su bardağı ince bulgur
1 adet soğan
1 adet yumurta
3-4 yemek kaşığı un
İsteğe göre maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağ 1 kase yoğurt 2 adet sarımsak Kimyon
1 su bardağı ince bulgur kaynar suyla ıslatılır.
1 büyük kase yoğurt dövülmüş 3 diş sarmısakla çırpılır.
şişen bulgurun üzerine yaklaşık 1 çay kaşığı tuz serpilir ve 1 yumurta kırılır.
Dolu dolu 3 yemek kaşığı unla birlikte özleşene kadar yoğrulur.
Küçük parçalar kopartılıp elde sıkılarak yassılaştırılır.
Tencerede su kaynatılır, içine tuz eklenir.
Hazırlanan köfteler kaynayan suya atılıp yumuşayana kadar pişirilir. Suyu süzülür.
Üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür.
Tereyağında biber kızdırılıp üzerine gezdirilir. Maydanozla süslenir
MutIuIuk eIin erişebiIeceği çiçekIerden bir demet yapma sanatıdır. B.Goddar
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com