Muğla Datça Yöresi Fitil veya Paşa Mantısı Tarifi
Hamur için:
500 gram (2 su bardağı) su
2 tane, yumurta
625 (5 su bardağı) un
1,5 tatlı kaşığı tuzlu
İç malzemesi:
1 tane, büyük soğan
250-300 gram, kıyma
Yarım nehir bardağı zeytinyağı
karabiber, kırmızı pulbiber, tuzlu, kimyon
Önce soğuk kullanacağımız iç malzemesini hazırlayalım, bunun için soğanı ayıklayıp küçük ufak doğrayalım bir tavaya alalım üzerine zeytinyağını ekleyelim ve kavuralım soğanları. Soğanlar sotelendikten sonradan kıymayı ekleyelim kıyma suyunu salıp çekene kadar kavuralım. sonra baharat ve tuzu ekleyelim bir iki karıştırıp ocaktan alalım. İç malzemesinin soğuması için bir kenara bırakalım. Hamur hazırlığına girelim, karıştırma kabına unu ve hamur malzemelerini koyalım sert bir hamur elde edelim. sonra hazırladığımız hamuru beş eşdeğer parçaya bölelim ve böldüğünüz her parçayı yufkadan biraz daha kalın açalım açtığımız yufkaları kare kare keselim (kareler biraz büyük olmalı) kestiğimiz karelerin içine hazırladığımız harçtan koyalım ve fitili andıran bir şekilde saralım. Açtığınız tüm hamuru bu şekilde kesip harç ile fitil biçiminde keselim. Sarma işlemi bittikten sonradan sıra kızartmaya geldi, kızartma tavasına yağı alalım ve en ince ayrıntısına kadar ısıtalım, sardiğımız hamurları bir bir atıp kızartalım ve servis tabağına alalım kızarttığımız Paşa Mantısı ister sade servise sunun isterseniz yoğurt ve sarımsakla hazırladığınız sosu kullanarak servise sunun. Eğer yoğurtlu sos kullanacaksanız, üzerine naneli ve kırmızı biberli kızdırılmış tereyağı gezdirin. Afiyetle, sevgi ile kalın….
Bir şeyin yapılamaz olduğunu düşünerek uyursan, Başkasının o şeyi yaparken çıkardığı gürültüyle uyanırsın.! Konfüçyus
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com