Tam ölçüsünde deneyebilirsiniz.
5 yumurta
6 yemek kaşığı şeker
7 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Sütlü sosu için :
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket krema (200 ml)
Ara katı için :
1 buçuk su bardağı süt
2 paket krem şanti
Karameli için :
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krema (200 ml )
Üzerine isteğe bağlı :
Yeşil antep fıstığı
Yumurta ve şekeri şeker eriyene dek mikserle çırpıyoruz. Unu ve kabartma tozunu ekleyerek katıp tahta kaşık veya plastik ile havalandırarak çırpıp yağlanmış dikdörtgen borcama döküp 165 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriyoruz. Keki pişerken sütlü sosu hazırlıyoruz. Tencereye sütü, şekeri, kremayı koyup kaynatıyoruz. Kek piştikten sonra ılımaya bırakıyoruz. Kek soğuyunca sosunu üzerine ılık tan biraz sıcak olacak şekilde kepçeyle eşit şekilde döküyoruz ve çekmesini bekliyoruz. Ara katı için süt ile krem şantiyi çırpıp ( üzerini süslemek için biraz krem şantiden ayırıyoruz )kek soğuduğunda üzerine güzelce sürüyoruz. Karemeli için ocakta şekeri karıştırarak karemelize ediyoruz. Rengi değişince iki yemek kaşığı tereyağı koyup tekrar karıştırıyoruz ve son olarak bir paket kremayı koyup kaynatıp fazla değil biraz ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soguduktan sonra kekin üzerine yani sürdüğümüz krem şantinin üzerine döküp düzeltiyoruz. Ayırdığımız krem şantiyi şanti torbasına koyup uzun önce uç ile şeritler yapıyoruz. Daha sonra kürdan yardımıyla önce bir tarafa sonra ters tarafa sırayla çekip desen yapıyoruz. İsteğe bağlı ben üzerine yeşil fıstık serptim güzel oluyor afiyet olsun
Ey Başkasının Yüzünde Çirkin Bir Ben Gören! Yazık ki O Ben Senin Yüzünden Yansır.. RUMİ
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com