ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Zeytinyağlı Kabak Yemeği

Yapılışı ve tarifi

Yapılışı ve tarifi

Malzemeler

* 1 kğ yemeklik kabak
* 1 büyük kuru soğan
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 domates
* 1 tane havuç
* 3-5 diş sarımsak
* 1 tane kırmızı ve yeşil biber(iri doğranmış)
* Yarım demet kıyılmış dereotu
* 1 fincan pirinç
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* Tuz

Yapılışı

Kabaklar yıkanır, ayıklanır ve küp küp doğranır. İncecik kıyılmış soğan zeytinyağında kavrulduktan sonra içine tuz hariç bütün malzemeler ilave edilir. Tencerenin kapağını kapatıp 7-8 dk. kavrulmasını bekledikten sonra, 1-1\2 çay bardağı kadar su koyarak pişirilir. Ateşten indirmeye 5 dk. kala tuz ilave edip, servis yaparken dereotu ile süsleyebiliriz.
Afiyet Şeker Olsun.


NOT: Kabak bol lifli bir sebzedir. Bu yüzdende kabızlığa çok iyi gelir. B2 vitamini bolca vardır. Kabak yemeği hafif bir yemektir ve İnsanı çok tok tutmaz. Bu yüzdende şöyle derler; ''Çalıyı dolanmadan karnın boşalır'' Böyle bağırsakları rahatlatan yiyeceklere '' Tiğrek'' derdi.Rahmetli Anneciğim.

NE UMUYORSUN BACINDAN, BACIN ÖLÜYOR ACINDAN.

SON BAKILAN TARİFLER

Zeytinyağlı Kabak Yemeği

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com