Tadı çok lezzetli ve güzel
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağında 2 parmak eksik su
1,5 su – 2 su bardağı yoğurt
4-5 tane kornişon turşu
3-4 tane közlenmiş kırmızı biber
1 tatlı kaşığı salça
Sıvı yağ, kırmızı pul biber, kuru nane
Dereotu
İnce bulgur yıkanarak su eklenir ve suyunu çekene kadar bekletilir.
Bulgur soğuyuncaya kadar kornişon turşu, dereotu ve közlenmiş biber çok iri olmayacak şekilde doğranır.
Bulgur karıştırma kabına alınarak tuz serpilir. Yoğurt ve diğer malzemeler de eklenerek karıştırılır. Servis tabağına alınır.
Yağ ve salça kavrularak kuru nane ve kırmızı pul biber eklenip karıştırılır.
Salçalı sos salatanın üstüne gezdirildikten sonra servis edilir.
Zaman, istikbalin nesillerine aktarılmaya layık olmayan ne varsa, onları karanlıklara iter ve gerçekten büyük olan hareketleri ebedileştirir. Voltaire
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com