ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Boyun Haşlaması

Yapılışı ve tarifi

Yapılışı ve tarifi

Malzemeler

* Dilimlenmiş bir koyun boynu
* 2-3 tane orta boy patates
* 1 büyük havuç
* 3-5 tane kuru soğan
* Yarım demet maydanoz
* 1 çay kaşığı tana karabiber
* 1 tane defne yaprağı
* 1 tane kereviz(tercihe göre)
* Tuz

Yapılışı

Bütün sebzeler yıkanıp büyük büyük doğranır. Düdüklü tencere içine bütün malzemeler ve dilimlenmiş boyun etleri de ilave edilerek tencere ateşe konulur. Pişmesi tamamlanınca limon ile servis edilir.
Afiyet Şeker Olsun.

NOT: Pişerken azıcık sirke konulabilir. Yağ ilave etmeye gerek olmaz zaten koyun boyunun yağı yeterli olacaktır. İstenilirse normal tencerede de pişirilebilir. Düdüklü tencere zamandan kazanç sağlar.Düdüklü tencereleri kullanmayı öğrenmeden kullanmayınız. Defne yaprağını yemek pişince hemen çıkarın.Tane karabiber sayısını azaltıp çoğaltabilirsiniz.

GÖZ GÖRDÜĞÜNDEN KORKARMIŞ.

SON BAKILAN TARİFLER

Boyun Haşlaması

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com