Tadına doyum olmayan en güzel et yemeklerindendir.
1 kilogram kuşbaşı et
-5 adet sivri biber
– 2 adet kuru soğan veya 10 adet arpacık soğan
– 2 adet domates
– Bir tutam karabiber
– 1 tatlı kaşığı tereyağı
– Çok az miktarda sıvıyağ
– 1 tatlı kaşığı kekik
Sebzelerimizi küçük küçük doğrayalım. Kuşbaşı etimizi de şayet büyükse küçültelim. İsterseniz etleri önceden düdüklü tencerede haşlayın. İsterseniz direk saç veya teflon tavaya atalım.
Etlerimiz çiğ ise kendi suyunu çekene kadar kavuralım. Bir miktar ayçiçeği yağı dökelim. Soğanları atalım biraz soteleyelim ve daha sonra domates ve biberleri ekleyelim.
Güzelce kavuralım ve en son kekik, karabiber ve tuzunu ekleyelim. İsterseniz bir tatlı kaşığı tereyağ ekleyelim. Sebzelerimiz ve etlerimiz güzelce kavrulana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Ömür dediğin üç gündür; dün geIdi geçti, yarın meçhuIdür. O haIde ömür dediğin bir gündür; o da bugündür.Can Yūcel
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com